Dişhane Güneşli

20 yaş dişleri genellikle kişinin çene kemiğinin içinde yer alır. Üzerleri kemikle veya diş etiyle kaplıdır. Dişin bir kısmı diş etiyle kaplı olduğu için enfeksiyon riski yüksektir. Yirmilik diş olarak da bilinen bu dişte enfeksiyon oluşması halinde yüzde şişme, çenenin zor açılmasında azalma oluşur.
Enfeksiyonların tekrarlaması halinde yirmi yaş dişinin çevresindeki kemik zamanla erimeye başlar. Bazen çene kemiğinin ön tarafından bulunan azı dişlerine, oluşan iltihabi doku baskı uygular, ön dişlerde çarpıklık ve ağrı meydana gelir.
20 yaş dişlerinin çekilmesi genellikle cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Dişin çekildiği bölgede ağrı ve şişlik görülür. Ağrı ve şişlik kemik dokusunun çevresinde olur. Bu sorunlar sert doku lazeri ve düşük seviyeli lazer uygulamaları ile en az seviyeye indirilebilir.
Bazı kişilerde genetik olarak yirmi yaş dişi hiç oluşmaz. Oluşmuş olan yirmi yaş dişi şayet çene kemiğinden dışarı çıkmak için kendine yer bulabilirse diğer dişler arasında yerini alır. Dışarı çıkan 20 yaş dişlerinde bir sıkıntı yoksa çekilmesi gerekmez. Ağzın içine yerleşemeyen dişler gömülü ya da yarı gömülü olarak kalırlar.
Ağızdaki dişler diş eti dokusunun ve kemik dokusunun çevresinde yerleşir. Dişler, ağzın içindeki yerini alması sırasında öncelikle kemik dokusunu, daha sonra da diş eti dokusunu geçerek dışarı çıkarlar. Bu sırada diş eti dokusunu tam olarak geçemeyen ve dışarı çıkamayan dişlere “gömülü diş” denir.
Bir 20 yaş dişi gömülü değilse ve yanındaki diğer dişlere zarar verecek bir pozisyon almadıysa çekilmesine gerek yoktur. Fakat temizlenmesinin mümkün olmadığı bir pozisyonda bulunuyorsa, kırık veya çürükse, kanal tedavisi, dolgu, kuron gibi tedavi yöntemleriyle iyileşemeyecek haldeyse mutlaka çekilmesi gerekir.
Bir dişin çene kemiğinde bulunan ve soket olarak tabir edilen uzaklaştırılması işlemi diş çekimidir. Basit bir diş çekiminde lokal anestezi uygulanır.
Ağzın içinde yer alan, ancak rahat bir şekilde görüntülenemeyen sorunlu dişlerin çekiminde cerrahi çekim uygulanır. Gömülü ya da diş eti sınırında kırık bulunan dişlerin çekilmesi için uygulanan yöntemdir. Bazen herhangi bir dişin üzerini kemik dokusu örtmüş olur. Bu durumda uygulanan teknik de cerrahi çekimdir.
Bazen çekilecek olan diş bölümlere ayrılır, daha sonra çıkartılır. Böyle durumlarda uygulanan çekim yöntemi de cerrahi çekim olur. Cerrahi çekimde de, basit çekimde olduğu gibi lokal anestezi yapılır.
Gömülü olan bir dişe ulaşabilmek için üzerini kaplayan kemiğin kaldırılması ve dişin bölümlere ayrılması gibi işlemler lazerle gerçekleştirilebilir. Bazı durumlarda 20 yaş dişi çekilirken dişi kaplayan kemik lazerle uzaklaştırılır. Lazerli cerrahi çekimlerde, çekim işleminden sonraki ağrı ve şişlik diğer çekim yöntemlerine göre beşte bir oranında daha azdır. Lazerle cerrahi çekim hastanın konforu açısından tercih edilen bir yöntemdir.
İmplant cerrahisi gibi uygulamalarda çene kemiğinde gerçekleştirilen bütün cerrahi işlemlerden sonra üç kez düşük seviyede lazer işlemi uygulanırsa iyileşmedeki kalite artar. Şişlik, ödem ve ağrı azalır. Cerrahi işlemlerden sonra yapılan lazer uygulaması iyileşme süresini kısaltarak hastanın rahat etmesini sağladığından tercih edilmektedir.
Dişhane Güneşli
Dişhane Güngören
Dişhane Bahçelievler
Diş tedavilerimi yaptırmak için Katar dan geldim. Dişhane’yi internet üzerinden buldum. Aradım görüştüm.. Otel organizasyonum yapıldı. Havalimanından beni karşıladılar. Tedavi sürecim çok iyi geçti çok nazik insanlar. Herkese tavsiye ediyorum.
Dişhane ağız ve diş sağlığı polikliniğinin 7/24 açık olduğunu bildiğimiz için gece geldik. Aşırı Diş ağrısı şikayetim vardı. Hızlıca röntgen çekildi ve kontrollerim yapıldı. Evim 1 saat uzak olmasına rağmen sonraki süreçler için her zaman dişhaneyi tercih ediyorum.
Almanya da diş tedavi ücretleri yüksek olduğu için Türkiye ye gelmeyi planladık. Daha önce diş tedavisi olan arkadaşlarıma danıştım ve Dişhaneyi tavsiye etti.Bende tavsiye üzerine geldim. kaliteli ve tam istediğim gibi bir tedavi alınca tabi ki mutlu oldum. Teşekkür ediyorum.