İmplant Üstü Protezler

İmplant üzerine yerleştirilerek yine implant tarafından desteklenen, hareketli ve sabit olarak tasarlanan protezler “implant üstü protez” olarak bilinir. Bu protez türü mevcutta hiç dişi olmayan fakat kemik seviyesi yeterli olan kişilerde kullanılır.

İmplant Diş Nedir?

İmplant dişler eksik olan dişlerin yerini tutması amacıyla genellikle titanyum metalinden yapılan diş kökleridir. İmplantlarda titanyumun tercih edilme sebebi bu metalin insan vücudu ile en uyumlu bileşik olmasıdır. İmplantlar çene kemiğinin içine yerleştirilir. Ezme ve çiğneme gibi tüm fonksiyonlar implantlar sayesinde gerçekleştirilebilirken, aynı zamanda estetik görünüm de sağlanır.
İmplant uygulaması daha önceden yitirilmiş olan dişlerin yerine yapılabildiği gibi, iltihaplanma ve enfeksiyon gibi bir sorunun olmaması halinde dişin çekilmesi suretiyle yerine de yapılır.

İmplant Tedavisinin Amacı Nedir?

İmplant tedavisinin esas amacı çene kemiğinin üzerinde yeni ve kullanılabilir dişler oluşturmaktır. Kişilerin dişlerinin eksik olması diş hekimleri tarafından estetik ve sağlık açısından ayrı arı değerlendirilir. İmplantlar yeterli kemik dokusunun bulunması halinde sabit ve hareketli protez uygulaması amacıyla oluşturulur.

İmplant Üzerine Sadece Sabit Dişler mi Yapılır?

İmplant yapılan dişin üzerine her zaman sabit dişlerin mi yapıldığı merak edilir. Tamamen dişsiz olan ağızlarda hareketli olan protezlerin tutuculuğunun artırılması amacıyla implant uygulaması gerçekleştirilir. Çenenin içinde bulunan implantların hareketli tam protez yapısının içinde yer alan yuvalara yerleşmesiyle protezin tutuculuğu ve stabil hali artar. Bu artış sayesinde implant kullanan kişilerin çiğneme ve konuşma kabiliyetleri çok daha etkin hale gelir.

İmplant Üstü Protez için En Az Kaç İmplant Gerekir?

Tamamen dişsiz olan bir ağızda hastanın çenesinin büyüklüğüne ve tedavide uygulanacak olan yönteme göre alt çenede 4 ile 6 adet arasında implant yapılmasının uygun olduğu söylenebilir. Üst çene için gerekli implant yapımı da 6 ile 8 adet arasındadır.

Menü