Kemik Yetersizliklerinde İmplant Tedavisi

İmplantlar ağızdaki diş eksikliklerinin giderilmesi için kullanılan uygulamalardır. İmplant uygulamasının yapılacağı bölgeler diş hekimi tarafından detaylı olarak incelenir. Bu incelemede hastanın genel sağlığı, ağız ve diş sağlığı, diş eti sağlığı ayrı ayrı ele alınır. Yapılan değerlendirme sonucunda herhangi bir sorun ortaya çıkarsa implant uygulamasından önce tedavi yapılması gerekir.

İmplantın yerleştirilecek olduğu bölgenin kemik yapısının, yoğunluğunun, yüksekliğinin ve kalınlığının bu işleme uygun olması gerekir. Bunun tespiti için radyografik muayene yapılır.

Çene kemiğinde erime neden olur?

Rezorpsiyon olarak adlandırılan çene kemiğindeki erime dişlerin erken yitirilmesi sebebiyle uzun bir süre dişsiz olunması, aşırı iltihap oluşumundan dolayı dişlerin çekilmesi, diş eti hastalıkları gibi etkenlerle ortaya çıkar.

Röntgen çektirmek yeterli olur mu?

Röntgenler genel ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi vermekte olup iki boyutlu görüntüleme sağlarlar. Bu yöntem ölçüm konusunda net bilgiler vermeyebilir. İmplant tedavisinin ne şekilde olacağı planlanırken daha çok üç boyutlu görüntü imkanı veren DVT yani Dental Volumetrik Tomografi tercih edilir. Bu tomografilerde diğer görüntülemelerde görülmeyen yumuşak doku ve kemik detayları da görülebilir. Bu sayede tedavinin kalitesinin artması sağlanır.

Kemik Çoğaltma Nedir?

Kemik ogmentasyonu olarak bilinen kemik çoğaltma işlemi kemik seviyesinin, miktarının, yüksekliğinin, kalınlığının ve yoğunluğunun az olduğu durumlarda yapılır. Bu işlemde hastanın kendi kemiği ya da özel olarak üretilen kemik tozları kullanılır. Bazen kemik eklemesi yapılarak da aynı işlem uygulanır.

Menü