Dişhane Güneşli

Çeşitli nedenlerle madde kaybının aşırı olduğu dişlere uygulanan kaplama işlemi porselen kronlarla yapılır. Porselen kronların amacı dişlerin korunmasıdır. İşlem dişin üzerine, diş şeklinde materyallerin kaplanması ile gerçekleştirilir. Porselen kronlar dişlere zarar vermediği gibi aksine ömrünün uzamasını sağlar.
Estetik sebeplerden dolayı dişler kuronlanabilir yani kaplanabilir. Bu işlem diş hekimi tarafından hastaya önerilir ve hastanın isteği doğrultusunda gerçekleştirilir. Porselen kuronlama işleminde dişin üzeri diş şekli verilmiş, zararsız ve dişin ömrünü uzatan materyaller ile kaplanır.
Hastanın bir veya birden çok dişinin eksik olması halinde komşu dişlerden destek alınarak özel bir kaplama yapılır. Bu kaplamalar dişlerin arasındaki boşlukların doldurulmasını sağlar. Porselen köprü uygulamasında eksik olan dişin iki yanında bulunan dişlerin doğal diş ya da implant olması fark etmeksizin kuronlarla kaplanır. Boşluğa gelecek olan yapay diş bu kuronların arasına yerleştirilir.
Zirkonyum ve metal malzemeden oluşan kuronların yerleştirilmesi için kesilecek diş miktarı ortalama olarak aynıdır. Metal destekli kuronların alt yapısı gri metaldir. Bu malzemenin zirkonyuma göre dayanıklılığı daha fazladır. Ancak estetik açıdan bakıldığında diş eti yapısı ince olan hastalarda gri bir yansıma görülebilir.
Zirkonyum destekli malzemeden oluşan kuronların yapısında zirkonyum denilen beyaz bir madde vardır. Diş etindeki aynı gri yansıma bu kuronlarda görülmez.
Zirkonyum ve metal destekli malzemeden oluşan kuronların her ikisi de porselen malzeme ile kaplanır.
Porselen kuronların hazırlanma aşamalarının tamamlanması ve işlemin sonlanması için 4 hafta gibi bir süre gereklidir.
Porselen kuronların yapılması seanslarında dişlerin hazırlanması ve ölçü alınması, alt yapı provası, porselen prova, cila ve simantasyon gibi aşamalar vardır.
İşlemin yapılacağı diş ya da dişler uygulanacak tedavi yöntemine uygun şekilde küçültülür. Daha sonra bütün ağız içinin detaylı ölçüsü alınır.
Alınmış olan ölçü baz alınarak laboratuvar ortamında bir ağız modeli elde edilir. Bu modele uygun olarak hazırlanan metal veya zirkonyum alt yapı ağız içinde prova edilir ve diş hekimi tarafından uyumlanma işlemi yapılır.
Laboratuvarda hazırlanan porselen model ağız içinde denenir ve komşu dişlere uyum kontrolleri yapılır. Estetik ve renk konularında hastanın fikri sorulur. Porselen malzeme cila işlemi yapılmak üzere yeniden laboratuvara yollanır.
Laboratuvarda cila işlemi uygulanan porselen dişler son bir defa ağzı içinde denenir. Herhangi bir sorun olmaması halinde hastanın onayı da alınır ve ağız içine sabitlenir. Hastaya hekim tarafından ağız bakım ve protez bakımı teknikleri anlatılır.
Kuron kaplama işlemi yapılacak olan her diş için kanal tedavisi uygulanması gerekmez. Kaplama yapılmadan önce dişte büyük bir çürük olması, kaplama hazırlıkları sırasında sinir – damar paketinin zarar görmesi gibi durumlarda kanal tedavisine ihtiyaç duyulur.
Kuron kaplama yaptıracak olan hastalara bu süreçte çiğneme ve diğer fonksiyonların aksamaması için geçici protezler yapılır.
Bir dişe kaplama işlemi yapılabilmesi için kurona destek olacak yapısının bulunması gerekir. Dişin çürük olması ya da bu yapının bulunmaması halinde dişe kanal tedavisi uygulanarak post & core adı verilen bir alt yapı oluşturulabilir.
Porselen kaplama ve köprülerin de doğal diş gibi fırçalanması bir gerekliliktir. Günlük olarak diş ipi de kullanılması gerekir.
Porselen kuronların sabitlenmesinden sonra genellikle rahatsızlık veya hassasiyet olmaması gerekir. Hastanın hassasiyet hissetmesi halinde diş hekimi ile görüşmesi önerilir.
Porselen dişlerde oluşan kırıklar ağız içinde tedavi edilebildiği gibi kırık alanının geniş olması durumunda kuronun yenilenmesi gerekebilir.
Porselen kuronun yapışkan maddesi zaman içinde tükürüğün etkisiyle eriyebilir. Bu durumda bakteriler kuronun altına sızar ve çürük oluşur. Hastaların kuronun hareket ettiğini hissettiklerinde diş hekimleri ile görüşmeleri gerekir.
Çeşitli nedenlerle kuronun yerinden çıkması durumunda da mutlaka hekime başvurulmalıdır.
Bazen kuronlarda hissedilen hareketlilik çevredeki dişlerin dokularındaki kayıplar sebebiyle de oluşabilir. Bu durumda da vakit kaybetmeden diş hekimi ile görüşülmelidir.
Porselen köprülerin ömrü ortalama olarak 5 yıl ile 7 yıl arasındadır. Hekim kontrollerinin düzenli olarak yaptırılması ve günlük bakımlarının yapılıyor olması bu sürenin uzamasını sağlar.
Dişhane Güneşli
Dişhane Güngören
Dişhane Bahçelievler
Diş tedavilerimi yaptırmak için Katar dan geldim. Dişhane’yi internet üzerinden buldum. Aradım görüştüm.. Otel organizasyonum yapıldı. Havalimanından beni karşıladılar. Tedavi sürecim çok iyi geçti çok nazik insanlar. Herkese tavsiye ediyorum.
Dişhane ağız ve diş sağlığı polikliniğinin 7/24 açık olduğunu bildiğimiz için gece geldik. Aşırı Diş ağrısı şikayetim vardı. Hızlıca röntgen çekildi ve kontrollerim yapıldı. Evim 1 saat uzak olmasına rağmen sonraki süreçler için her zaman dişhaneyi tercih ediyorum.
Almanya da diş tedavi ücretleri yüksek olduğu için Türkiye ye gelmeyi planladık. Daha önce diş tedavisi olan arkadaşlarıma danıştım ve Dişhaneyi tavsiye etti.Bende tavsiye üzerine geldim. kaliteli ve tam istediğim gibi bir tedavi alınca tabi ki mutlu oldum. Teşekkür ediyorum.